3 Miejsce w konkurencji cukierniczej Małopolskiego Konkursu Gastronomicznego KUCHNIA BEZ GRANIC
W tym roku na 3 stopniu podium XXII Małopolskiego Konkursu Cukierniczego : KUCHNIA BEZ GRANIC organizowanego w Zespole Szkół Gastronomicznych nr. 1 w Krakowie uplasowała się Martyna Kaleta z klasy 1K!
Okazuje się, że wystarczy cukiernicza pasja, odrobina wyobraźni i zaangażowania, żeby rozwinąć skrzydła i wędrować, tworzyć i spełniać marzenia.
Kruche tartaletki, wypełnione puszystym kremem z białej czekolady z nutą białych „michałków” spod wawelskiego grodu, w kremie – smak polskiego lasu- żelka malinowa pod chmurką orientalnego musu mango – to zwycięskie ciastka stworzone przez Martynę i wykonane w pracowni szkolnej. Konkurs miał się odbywać dwuetapowo; po kwalifikacji na podstawie receptur i zdjęć dokumentujących wykonanie potraw, zaplanowany był drugi etap, w którym uczestnicy pod okiem jurorów mieli wykonywać zadania konkursowe. Z powodu obostrzeń sanitarnych związanych z Covid 19, zwycięzców wyłoniono po pierwszym etapie konkursu.
Gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów!
Opiekunem merytorycznym Martyny był p. mgr inż. Barbara Latocha.