Małopolskie Centrum Kompetencji w obszarze turystyczno-gastronomicznym przy ZS MSG realizuje od 2017r. projekt pn. „Modernizacja kształcenia zawodowego w Małopolsce II”, którego celem jest organizacja dodatkowych form wsparcia edukacji zawodowej: chmury edukacyjnej (zawodowej), kursów, szkoleń, staży zawodowych, dofinansowanych min. ze środków UE, a z której korzysta młodzież z ZS MSG oraz młodzież z Specjalnego Ośrodka Szkolno – Wychowawczego z Myślenic.
Tak się złożyło, że to właśnie uczeń z SOSW był 1000. uczestnikiem obszaru szkolenia pn. „Savoir vivre w gastronomii”, w ramach projektu. Organizatorzy szkolenia postanowili uczcić to wydarzenie okazjonalnym tortem, który symbolizował to wydarzenie na słodko. Dodatkową niespodzianką dla całej 17-osobowej grupy uczestników były prezenty ufundowane przez Województwo Małopolskie za pośrednictwem Departamentu Edukacji, a wręczone przez Dyrektora MSG Jerzego Niedenthala oraz z-cy ds. MCKZ Jacka Roga i Józefa Madeja – koordynatora projektu.
Pragniemy złożyć specjalne podziękowania Panu Stanisławowi Filipkowi – Catering Staff, za ufundowanie i wykonanie toru dla kilkudziesięciu osób, specjalnie na tą wyjątkową okazję.
Składamy również podziękowania na ręce p. Dyrektora Departamentu Edukacji Dariusza Styrny, za upominki dla całej grupy uczestników.