Z wielką przyjemnością ogłaszamy
listę zakwalifikowanych zespołów z poszczególnych szkół
do udziału w Międzynarodowym Konkursie Kulinarnym
Smak Gościnności 2025
1. | Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Krakowie |
2. | Zespół Szkół Gastronomicznych, Łódź |
3. | Bekescabai SZC Technikum i Szkoła Zawodowa „ZwackJozsef”, Węgry |
4. | Zespół Szkół Nr 1 im. Komisji Edukacji Narodowej, Nowy Sącz |
5. | Powiatowy Zespół Szkół nr 1 w Kościerzynie |
6. | Zespół Szkół Gastronomicznych nr 1 w Krakowie |
7. | Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego Nr 1 w Wadowicach |
8. | Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu – Zdroju |
9. | Zespół Szkół im. Wincentego Witosa w Suchej Beskidzkiej |
10. | Zespół Szkół – Małopolska Szkoła Gościnności im. Tytusa Chałubińskiego w Myślenicach |
Nadesłane zgłoszenia wraz z załącznikami spełniają wymagania formalne.
Dyrekcja Zespołu Szkół – Małopolska Szkoła Gościnności im. Tytusa Chałubińskiego w Myślenicach
oraz Komitet Organizacyjny mają zaszczyt zaprosić uczniów wraz z opiekunami
do udziału w
VI MIĘDZYNARODOWYM KONKURSIE KULINARNYM
„SMAK GOŚCINNOŚCI 2025 MAŁOPOLSKIE PRODUKTY TRADYCYJNE I REGIONALNE”
TEGOROCZNYM MOTYWEM PRZEWODNIM JEST MIÓD SPADZIOWY Z BESKIDU WYSPOWEGO
Konkurs jest przeznaczony dla uczniów klas szkół branżowych i technikum o profilu gastronomicznym, uczących się w zawodach:
- szkoła branżowa 1 stopnia – kucharz,
- technikum – technik żywienia i usług gastronomicznych
TERMINY I MIEJSCE KONKURSU:
I etap – eliminacje szkolne
II etap – potwierdzenie uczestnictwa w konkursie oraz nadsyłanie propozycji potraw i składu zespołów konkursowych do 21 lutego 2025 r.
III etap – ogłoszenie listy zakwalifikowanych zespołów 04 marca 2025r.
IV etap – finał w Zespole Szkół – Małopolska Szkoła Gościnności im. Tytusa Chałubińskiego w Myślenicach,
Zdrojowa 18, 32-400 Myślenice 11 marca 2025 r.
Zgłoszenia należy przesłać drogą elektroniczną, na adres mailowy Organizatora: sekretariat@zsp.edu.pl
ZAŁĄCZNIKI
Regulamin Konkursu „Smak Gościnności” 2025