REGULAMIN KONKURSU MAZUREK WIELKANOCNY 2021
- Warunki uczestnictwa
- konkurs jest przeznaczony dla uczniów wszystkich klas Technikum ZS MSG w Myślenicach
- uczniowie startują w konkursie indywidualnie
- warunkiem przystąpienia do konkursu jest samodzielne wykonanie mazurka, przysłanie gotowej pracy konkursowej na adres email : msglekcjazawodowabl@interia.pl
- Praca konkursowa powinna zawierać: 2 -3 zdjęcia prezentujące gotowego mazurka, oraz dwa zdjęcia prezentujące Ucznia podczas wykonywania mazurka- przy pracy ( zdjęcia z uczniem służą do weryfikacji autorskiego wykonania), recepturę, opis wykonania dekoracji.
5. Termin nadsyłania prac konkursowych : 7 Kwietnia 2021
6. Szczegółowych informacji udziela P. Barbara Latocha (kontakt przez Librus)
2. Ocenianie prac Konkursowych
- konkurs będzie oceniany na podstawie zdjęć, receptur i opisów wykonania dekoracji
3. Kryteria oceny:
- ocena jury technicznego (0 – 60 pkt.) obejmuje:
– ocena receptury , dobór technik i metod wykonania (10 pkt.),
– dobór składników w odniesieniu do efektu końcowego, (10 pkt.),
– kompozycja dekoracji z uwzględnieniem samodzielności wykonania elementów dekoracyjnych (10 pkt.),
– dokładność i estetyka wykonania, (10 pkt.),
– kreatywność (10 pkt.),
– prezentacja ciasta (10pkt.)
Maksymalna ilość punktów za MAZURKA – 60 pkt.
4. Nagrody
- fundatorem nagród jest Rada Rodziców ZS MSG w Myślenicach
- za zajęcie I, II i III miejsca w konkursie przewidziane są nagrody rzeczowe
5. Postanowienia końcowe
- organizator konkursu zastrzega sobie prawo do publikacji danych osobowych uczestników konkursu, nazw potraw i ich receptur, a także zdjęć wykonywanych podczas konkursu, w tym zdjęć osób i prac konkursowych niezależnie od zajętego miejsca.