Technik hotelarstwa/technik żywienia

 

 

Zawody przyszłości – TECHNIK HOTELARSTWA/TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH

Klasa łączona - Technik żywienia i usług gastronomicznych (16 miejsc) / Technik hotelarstwa (16 miejsc)

Przedmioty rozszerzone: język angielski, chemia (oddz. żywienia i usł. gastr.), geografia (oddz. hotelarstwa)

W zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych możesz się realizować m.in. w restauracjach, kawiarniach, hotelach, firmach cateringowych, na stanowiskach związanych z organizacją i aranżacją gastronomii.

W zawodzie technik hotelarstwa możesz się realizować m.in. w różnych działach usługowych w hotelach, pensjonatach, domach wczasowych, schroniskach, senatoriach, biurach podróży, stanowiskach związanych z hotelarstwem i turystyką.

Tylko u Nas! Innowacyjne zajęcia z baristyki prowadzone przez specjalistę w branży.

Przedmioty punktowane przy rekrutacji:

  • j. polski
  • j. obcy
  • informatyka

+ jeden wybrany przez Ciebie przedmiot: geografia, biologia, historia, matematyka

2 w 1 – matura + dyplom technika

Czy wiesz, że…

  • uzyskasz tytuł technika (zgodnie z wybranym profilem) z uprawnieniami do pracy w Unii Europejskiej
  • możesz odbywać praktyki w renomowanych hotelach i restauracjach w kraju (np. Novotel, Ibis, Andels Kraków, WDW Sopot i in.) i za granicą (m.in. na Majorce, w Grecji, Chorwacji czy Wielkiej Brytanii)
  • możesz uzyskać dodatkowe kwalifikacje: pilota wycieczek, barmana, baristy, sommeliera, carvingu, przewodnika i inne.
zsp.edu.pl