Zdobywamy wiedzę i nowe kwalifikacje

Podsumowanie realizacji projektu Modernizacja Kształcenia Zawodowego

Październik i listopad uczniowie Technikum Turystyczno - Gastronomicznego spędzili dość pracowicie, zdobywali nowe kwalifikacje i umiejętności podczas realizowanych w ramach projektu stażach i kursach.

Dla uczniów przygotowaliśmy następujące propozycje: kurs kelnerski z podstawami sommelierstwa, kurs barmański z podstawami flair  oraz staże kulinarne o tematyce: kuchnia molekularna i nowe techniki kulinarne – vacum i sous vide.  Uczniowie klasy II technik obsługi turystycznej wzięli udział w międzynarodowym seminarium z zakresu obsługi ruchu turystycznego, które odbyło się w ramach projektu w naszej szkole.  Łącznie oferty szkoleń i staży skorzystało 69 uczniów.

Nowy rok zapowiada się równie ciekawie: dla uczniów mamy przygotowane staże kulinarne z zakresu kuchni francuskie i śródziemnomorskiej, kurs ryby i owoce morza oraz staże do SPA i staże baristyczne.

Kursy  i staże to nie tylko nauka i praca ale też dobra zabawa.  Zobaczcie sami

Opracowała JT  

Dodała AK
09.12.2014

zsp.edu.pl