Kolejne zwycięstwo Kingi Wojtycy w konkursie cukierniczym

 

28.11.2019 r. w Zespole Szkół Gastronomicznych nr 2 im. profesora Odona Bujwida  w Krakowie odbył się Małopolski Konkurs „Stół pięknie nakryty – kuchnia europejska na krakowskim stole”. Była to już 16 edycja tego konkursu.

II miejsce MATURZYSTEK w Małopolskim Konkursie MAM ZAWÓD. MAM FANTAZJĘ

 

Wioletta Moryc i Katarzyna Sobczak z klasy 4G nie odpuszczają słodkiej rywalizacji. Tym razem wzięły udział w cukierniczej konkurencji „Monoporcja w kremie maślanym” w konkursie  „Mam zawód. Mam fantazję” w ramach projektu „Modernizacja kształcenia zawodowego II”.

Per aspera ad astra! - Przez trudy do gwiazd!

 

Patrycja Jabłońska i Klaudia Woźniczka laureatkami olimpiad zawodowych!

Zwycięstwo w Powiatowym Konkursie Cukierniczym

Kinga Wojtyca z klasy 3 G zajęła pierwsze miejsce w Powiatowym Konkursie Cukierniczym „Bake  off Das große Backen - Międzynarodowe smaki u Tischnera", który odbył się 15 marca w Zespole Szkół w Dobczycach.

Twórcze mecyje

 

Pierwsze  miejsce w kategorii cukiernik i wyróżnienie w kategorii najlepszy barman w Wielkim Finale XX Jubileuszowego Małopolskiego Konkursu Szkół Gastronomicznych „Dziedzictwo kulinarne" w Krakowie – EUROPEJSKIEJ STOLICY KULTURY GASTRONOMICZNEJ

Jesteśmy w finale Olimpiady Wiedzy o Turystyce

Patrycja Jabłońska z klasy III T awansowała do kolejnego etapu Olimpiady Wiedzy o Turystyce. Etap centralny odbędzie się pod hasłem "Turystyka w przyrodzie" w dniach 3-6.04.2019 roku na Uniwersytecie Łódzkim. 
Uczennicy gratulujemy i życzymy powodzenia w kolejnym etapie.

Mamy finalistów olimpiad zawodowych!

     

Miło nam poinformować, że uczniowie Małopolskiej Szkoły Gościnności znaleźli się w gronie finalistów XI Olimpiady Wiedzy Hotelarskiej oraz XXIII Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności.

Ogólnopolski Konkurs Wiedzy Hotelarsko – Geograficznej. Pasmo sukcesów młodzieży Technikum – ciąg dalszy...

Młodzież Małopolskiej Szkoły Gościnności z sukcesem zaprezentowała swoją wiedzę i umiejętności w Ogólnopolskim Konkursie Wiedzy Hotelarsko – Geograficznej w dniu 16 marca 2018r.

Świąteczny deser bożonarodzeniowy - szkolny konkurs gastronomiczny


6 grudnia 2017 roku był w Małopolskiej Szkole Gościnności był dniem szczególnym.  Atmosferze mikołajkowej zabawy towarzyszyła  świąteczna woń goździków ,  cynamonu, skórek pomarańczy i cytryn, aromat imbiru, kardamonu, pieprzu,  gałki muszkatołowej i suszonych śliwek.  W  pracowniach gastronomicznych odbywała się przedświąteczna bieganina  z wyraźną nutą rywalizacji. Do SZKOLNEGO KONKURSU NA DESER BOŻONARODZENIOWY zgłosiło się 12 uczestników. Ich zadaniem było przygotowanie i podanie deseru, który smakuje, wygląda i pachnie świętami.  

Mamy dwie finalistki XX Ogólnopolskiej Olimpiady Wiedzy o Żywności


16 marca w Poznaniu uczennice Maria Morus i Natalia Pindel z klasy 4G zdobyły tytuły FINALISTEK  XX OGÓLNOPOLSKIEJ OLIMPIADY WIEDZY O ŻYWNOŚCI.

zsp.edu.pl